Bitcoin Prediction: Downtrend fortsätter när BTC / USD dyker under $ 9347

BTC / USD står för närvarande inför ett bakslag; detta kanske inte är ett permanent, eftersom myntet troligen kan ha en hausseartad körning på kort sikt, men ett prissteg kan hjälpa myntet att röra sitt veckohöga. För närvarande handlar Bitcoin runt 9 250 USD efter ett fritt fall från 9 347 $ idag. Myntet har visat en enorm volatilitet under de senaste fem dagarna.

Från och med nu strävar Bitcoin efter att falla igen, men det viktigaste stödet blir ett hot mot björnarna

Samtidigt finns det en hel del tekniska nivåer som är grupperade kring det nuvarande priset vilket innebär att myntet kan vara sårbart för ytterligare förluster åtminstone så länge det går under kanalens nedre gräns. Efter att detta har bekräftats kan BTC / USD sjunka till 8 500 $, 8 300 $ och 8 100 $ stöd om supporten på 8 800 $ inte går att hålla.

Men i motsatt riktning, om kritiskt stöd kan fortsätta att ge stöd för marknaden, kan vi definitivt förvänta oss att Bitcoin-priset kommer tillbaka till en motståndsnivå på 9 400 $ innan marknaden upplever en ökning långt över 9-dagars och 21- dagliga rörliga medelvärden för att nå de potentiella motståndsnivåerna på $ 10.000, $ 10.200 respektive $ 10.400.

Den tekniska indikatorn stokastiska RSI faller, ytterligare ett fall kan göra att Bitcoin-priset faller mer men ett köpstryck kan besöka marknaden snart

Enligt 4-timmarsdiagrammet, med det plötsliga flyttandet av Bitcoin-priset över $ 9 300, blev Bitcoin chanser att kränka det gamla stödet på $ 9.200 nu motstånd. Tjurarna är inte ute i skogen ännu och en paus över –dag- och 21-dagars rörliga medelvärden behövs för att ogiltigförställa det baisseartade fallet då den stokastiska RSI rör sig under 65-nivån.